ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

От БСП-Кюстендил номинират бившия депутат и член на СЕМ Иво Атанасов за евродепутат

Иво Атанасов

Бившият червен депутат четири поредни мандата и бивш член на СЕМ Иво Атанасов е с най-много номинации за попадане в листата на БСП за евровота от клубовете в Кюстендил, казаха тукашни активисти. Зад неговата номинация са 16 от организациите, толкова има и Кристиян Вигенин.

Докато лидерът на БСП Корнелия Нинова е с 12, толкова – и Александър Симов.

Председателят на Общинската организация на БСП в Кюстендил инж.Милчо Христов каза за БНР, че номинациите щe бъдат обявени на общинската партийна конференция, насрочена за 6 април.

Но не скри, че

Иво Атанасов се ползва с голяма подкрепа от редовите членове в част от около 50-те партийни клуба.

Самият Иво Атанасов отказа коментар дали би попаднал в окончателно оформената листа на “Позитано 20” за евровота, но даде да се разбере, че по-вероятно е да си направи отвод. 

Общинската организация в Кюстендил изпитва сериозни организационни трудности, дори се оглавява от временен председател, а 24-ма, предимно млади социалисти, подали заявление да напуснат партията .Това станало при неотдавнашното посещение и среща с актива на лидера Корнелия Нинова. 

Като областен координатор на БСП преди години Иво Атанасов регистрирал най-добрия засега резултат на червените на парламентарен вот в Кюстендил, близо 43 процента, припомнят активисти. Последните години стои по-встрани от партийните дела, но не е напускал БСП.

Има и коментаторски изяви в някои от медиите. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст