ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Владимир Путин заяви, че Русия ще научи кой седи зад атаката в “Crocus City Hall”

владимир путин

Президентът на Руската федерация Владимир Путин заяви, че ще се разкрие кой стои зад теористичното нападение в концертната зала „Crocus City Hall“ край Москва, при което загинаха най-малко 144 души.

„Със сигурност ще стигнем до тези, които в крайна сметка са го поръчали. Платихме много висока цена и целият анализ на ситуацията трябва да бъде изключително обективен и професионален“, категоричен бе Путин, цитиран от “Ройтерс”.

„Ислямска държава“ пое отговорност за атаката, а американски служители твърдят, че разполагат с информация, събрана от разузнаването, която показва, че акцията е извършена от афганистанския клон на мрежата.

кървава терористична атака в Москва в петък е избухнала стрелба в голямата концертна зала CrocusCityHall ("Крокус Сити Хол") ранени

Властите в Русия пък твърдят, че разполагат с доказателства, че нападателите са имали връзки с Украйна, нещо, което Киев отрече, а Съединените щати отхвърлиха подобни твърдения, наричайки ги „глупост“.

Вчера, 1 април, стана ясно, че и Иран е предупредил Русия, че е възможна голяма терористична операция. Това е станало дни преди нападението в концертната зала край руската столица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст