ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Денят по диагонал – 2 април 2024 г.

парламентът

Главчев ще прекъсне мандата си като шеф на Сметната палата, докато е служебен премиер

Димитър Главчев ще прекъсне мандата си като шеф на Сметната палата, докато е служебен премиер. Той няма да излиза в неплатен отпуск, както бе предвидено първоначално.

Управителят, подуправителите на БНБ, председателят на Сметната палата и неговите заместници, омбудсманът и заместниците му ще могат да прекъснат мандата си, в случай че някой от тях бъде избран за служебен министър-председател, прие парламентът чрез гласувани на второ четене промени в Закона за БНБ, които бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС, ДПС и “Продължаваме промяната – Демократична България”.

Обвинител №1 Сарафов и Цацаров отказаха среща с комисията “Нотариуса”

Обвинител №1 Борислав Сарафов и още двама бивши шефове на прокуратурата, поканени за изслушване в парламентарната комисия “Нотариуса” отказаха да се явят днес.

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов и бившият шеф на държавното обвинение Сотир Цацаров известиха отказа си с писма. Третият поканен Иван Гешев също не се яви, защото бил в чужбина, но йезуитски е казал, че може да го стори по-късно.

ГЕРБ и ДПС предлагат великденски добавки за пенсионерите

ГЕРБ и ДПС предлагат великденска добавка в размер на 75 лв. да бъде изплатена еднократно на пенсионерите, които се намират под линията на бедност с промени в закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Асен Василев е категорично против предизборното раздаване на добавки към пенсиите

Финансовият министър в оставка Асен Василев е категорично против предизборното раздаване на добавки към пенсиите. “Даването на добавки предизборно е порочна практика. Чрез нея пенсионерите се делят на групи”, подчерта той.

Американският петролен сорт WTI надхвърли 85 долара за барел, а “Брент” – 89 долара

Фючърсните контракти на американския лек суров петрол WTI за доставка през май надхвърлиха 85 щ. долара за барел за първи път от октомври 2023-а, а на глобалния базов сорт “Брент” за доставка през юни – 89 долара за барел. Това са поредните бариери, преодолени от черното злато в условията на сериозни редукции на добива на страните членки на ОПЕК+, силното търсене и нарастващия геополитически риск.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст