ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Дъщерно дружество на “Булметал” с договор в Саудитска Арабия за 1.17 млн. евро

бизнес придобиване договор

Дъщерното дружество на производителя на опаковки от метал за храни и за химическата индустрия „Булметал“ – „Чеволани“ (Cevolani Italy Srl), е сключило търговски договор с клиент от Саудитска Арабия.  Контракта е на стойностза 1 171 650 евро.

Става въпрос за производство и доставка на автоматична линия за производство на трикомпонентни метални опаковки за хранително-вкусовата промишленост, поясниха от „Булметал“.

Срокът за изпълнение на договора е 13 месеца.

Той започва да тече при изпълнение на определени условия: от датата на подписания договор, платения аванс по договора, издадена банкова гаранция срещу аванса и излъчен SWIFT от издаден в полза на Cevolani акредитив.

“Булметал” АД е водещ производител на метални опаковки в България

с над 25-годишна история. Годишно се преработват над 13 хил. тона суровина, а над 70% от продукцията се изнася за над 450 клиента в Централна и Източна Европа.

Компанията от Гурково е първото дружество, което от февруари 2021 година успя успешно да намери финансиране на бизнес плановете си през регулирания пазар на „Българска фондова борса“. То направи първично публично предлагане на акции в края на декември миналата година. Акциите на компанията се търгуват на фондовата борса от 17 януари.

Последната сделка с акции на компанията е на цена от 8.4 лева, като е загубила 5% от котировката на първичното публично предлагане.

Дружеството в момента разширява производствената база в Гурково.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст