ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Нова експертиза протака делото за разчленената Евгения

орлин владимиров

Апелативен съд – София даде ход на делото за жестокото убийство на Евгения Чорбанова. Както е известно, Софийският градски съд постанови на 20 октомври м.г. доживотен затвор за Орлин Владимиров и за баща му Пламен Владимиров за убийството на Евгения.

През ноември 2023 г. Апелативният съд отмени определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража на Пламен Владимиров, и му наложи парична гаранция в размер на 5000 лв. Тогава протестиращи обсадиха Съдебната палата в София.

Пламен Владимиров, бивш служител на данс, съведтвал сина си как за разчлени Евгения.

Страните по делото, включително двамата подсъдими, поискаха да се даде ход на делото. Адвокат Димитър Марковски поиска от съда да се направи психолого-психиатрична експертиза на Орлин Владимиров, която да установи психо-емоционалното му състояние. Съдът отхвърли искането.

Отхвърлено бе и искането за още един оглед на дома на двойката, където се предполага, че е станало престъплението.

Софийският апелативен съд назначи допълнителна съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи механизма на убийството и причините за смъртта на жената.

Експертизата бе поискана от защитата на двамата подсъдими. За изготвянето ѝ ще се ползват всички данни по делото, резултатите от аутопсията на жертвата и ще установи дали твърдяното от Орлин Владимиров, че Евгения си е ударила главата в шкаф, е довело до смъртта ѝ.

Тялото на Евгения беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин.Според докладите по делото бившият служител на ДАНС е давал указания на сина си за това как да убие Евгения и как да прикрие случилото се. След убийството ѝ, баща и син я обявиха за издирване. Месец я търсиха, докато не се разбра, че тялото на младата жена е в куфар, захвърлен край хвостохранлището на Перник.

Делото продължава през май

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст