ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кирил Петков: ГЕРБ свършва да управлява и раждаемостта скача

Кирил Петков, ПП-ДБ

Между партньорите в управлението днес възникна още един спор – дали участието във властта на ПП-ДБ е помагнало за решаване на демографската криза. В кулоарите на парламента съпредседателят на формацията Кирил Петков показа графика с данни на НСИ.

“Това е коефициентът на плодовитост, който измества раждаемостта. По време на ГЕРБ, тези години, тя е много ниска. ГЕРБ свършва да управлява и тя скача нагоре. Защо? Не защото нещо много драматично се е случило. Защото има безплатни детски градини, защото хората видяха сигурност, защото доходите се качиха, защото минималната работна заплата се качи много пъти повече, отколкото през годините на ГЕРБ. За съжаление, тази статистика показва, че ако се върнем в стария модел, да, демографската криза ще продължава да е проблем”, заяви Петков.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира информацията с напомняне, че управлението през последните 9 месеца е било съвместно.

“Много интересни бяха тези дни. Всъщност най-интересно беше за раждаемостта, че сме повишили с 9 месеца. Това масово се усетило като сигурност и масово се увеличила раждаемостта! Това правителство нещо много хубаво свърши”, отбеляза той.

Лидерът на БСП

Корнелия Нинова определи думите на Кирил Петков като “предизборен трик”.

“Тези момчета не си намериха място в политиката. Не знаят и те за какво се борят. То не беше съдебна реформа, то не бяха регулатори, то не беше корупция – всичко опаковано като предателство към избирателите, защото се прегърнаха с мафията. Приписаха си увеличението на минималната работна заплата, сага си приписаха и ръста на раждаемостта. Обясняваме си го като предизборен трик”, каза тя.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст