ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петков призова ГЕРБ да не се срамува, а да си признае, че иска да управлява с ДПС

Петков

От кулоарите на парламента съпредседателят на ПГ на “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков призова ГЕРБ да не се срамува, а да си признае, че иска да управлява с ДПС. По думите му в това нямало нищо лошо.

Пеевски беше по-честен като каза, че колкото и гласове да имат – ще си говорят. Докато Борисов каза, че няма да си говорят. Време е да не се срамуват, да излязат, даже г-н Борисов да си каже – ще управлявам с Пеевски. Няма нищо лошо, но трябва да си го кажат. Целият български народ видя, че няма гласуване в зала, където те да не гласуват заедно. Все едно аз да кажа, че с ген. Атанасов и Христо Иванов няма да управляваме заедно. Не, ние сме заедно, защото сме в коалиция. В техния случай те са неформална коалиция, която ще управлява заедно и след това“, каза още той.

Относно думите на Борисов, че той не знаел за промените в Конституцията, а изцяло се доверил за това на Христо Иванов, Петков заяви, че не приема тези твърдения.

Христо Иванов пък посочи, че се спекулира с това кой е внесъл промените в Конституцията и използва случая да се заяде чрез медиите с държавния глава, че е започнал кампания за връщане на старото положение в служебните кабинети.

Лошото в случая е както това, че президентът всъщност се опитва да прави кампания в полза на това да се върнем към предишното състояние, където той еднолична решаваше и определяше това. Така и фактът, че бяхме пратени на избори преди да можем да завършим конструкцията. Имаше закон за служебното правителство, който трябваше да бъде приет и нямаше време да се случи“, допълни съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

Абсолютно ненужно, по думите на Иванов, е спрян преговорният процес по споразумението, което изготвило основата, върху която ще преговарят след вота с ГЕРБ.

Атанас Атанасов обясни, че лицата за служебен премиер са избрани измежду тези фигури, които се избират от парламента. Той настоя Калин Стоянов да не намира място в служебния кабинет, тъй като от ПП-ДБ му нямат доверие “МВР има важна роля за провеждането на изборите. Стоянов не е провел нито една операция за неутрализиране на купения вот”, заяви депутатът.

В отговор на коментари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от по-рано днес, Кирил Петков защити успехите на правителството за раждаемостта и представи графики. “Това е така, защото има безплатни детски градини, хората видяха сигурност, минималната работна заплата се повиши. Ако се върнем към стария модел, раждаемостта ще продължи да е проблем“, каза съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

Припомняме, че от кулоарите на парламента, Борисов се пошегува с констатацията от форума на ПП-ДБ, че за 9 месеца се е повишила раждаемостта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст