ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Петков заяви, че Габриел е предложила Калин Стоянов за вътрешен министър

Петков

Да изясним сагата “Кирил Петков ме покани за министър” (по Калин Стоянов): Когато се съставяше кабинета “Денков-Габриел”, първото предложение за министър на вътрешните работи дойде от Борисов”. Това написа съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков във “Фейсбук” относно изказването на вътрешния министър в оставка Калин Стоянов, че единственият човек, с когото е разговарял е този, който го е поканил да бъде част от кабинета “Денков” като експерт, а именно Кирил Петков.

Борисов предложи Атанас Илков, за когото нашата проверка показа, че е с близки контакти с ГЕРБ-ДПС. Отказахме. След това Мария Габриел (значи пак Бойко Борисов) предложи Калин Стоянов. Нашата проверка в първия момент и впоследствие моят разговор с г-н Стоянов не показа пряка зависимост, но последващите действия и бездействия на вътрешния министър ни опровергаха многократно”, допълни той.

Според Петков заключението е, че няма “независим” кадър, ако идва като препоръка от Борисов. ГЕРБ-ДПС никога не правят случайни ходове, особено ако става въпрос за МВР, написа още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст