ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Василев няма обяснение защо ДАНС не са уведомили премиера за акцията в митниците

финанист №1 Асен Василев обяви сливането на НАП и Митници

Асен Василев няма обяснение защо от ДАНС не са информирали премиера Николай Денков за акцията в Агенция “Митници”.

“Силно се надявам, че тази акция не е насочена срещу ефективната работа на госпожа Банкова. Знаете, че тя, откакто стана шеф на Агенция “Митници”, имаме рекордно заловени количества наркотици, в това число 170 кг хероин на пристанищата”, каза той.

Финансовият министър защити работата на директорката на Агенция “Митници” и припомни, че по сигнал от правителството на Австрия и други служби, Банкова е уволнила над 20 митничари, включително шефовете на граничните пунктове, където, по думите на Василев, има контрабанда.

“Имаме вече митничари от САЩ на “Капитан Андреево” и в Бургас. Очакваме и митничари от Англия на “Капитан Андреево”. Трябва да изчакаме да видим какви доказателства ДАНС и КПКОНПИ ще извадят. Ако има какъвто и да е проблем с корупция или нещо такова, разбира се, ще вземем съответните мерки. Това, което излезе като информация, неофициално, е, че, когато са влезли, са иззели от нейното бюро разработки за пресичане на допълнителни канали. Тя има пълна свобода да си определя екипите. Това, което съм изискал, е да се координира с нашите международни партньори, за да защитим нашата граница по най-добрия начин, да може да се събират приходите и да се пресекат каналите”, обясни Василев.

На въпрос кой има интерес това да се случи, финансовият министър отговори: “Който покровителства каналите”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст