ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Възраждане” щедро предлага по 100 лева към пенсиите на всички за Великден

Възраждане

Партиите наддават за любовта на пенсионерите

Партиите започнаха сериозно надцакване затова, кой ще даде повече великденски добавки на пенсионерите. Предизборно или не наддаването започна още вчера, след като ГЕРБ и ДПС внесоха законопроект, който предлага на най-бедните пенсионери да се дадат по 75 лева за празника. Днес обаче инициативата беше щедро продължена от ПГ на “Възраждане”.

Тяхното предложение е на всеки пенсионер да се даде по 100 лева за Великден.

Според “Възраждане” добавки може да има и за Коледа, а за тяхното предложение могат да се осигурят средства от сметката на допълнителното задължително пенсионно осигуряване от април до края на годината да се прехвърлят средства към ДОО. Така в сметката на ДОО ще постъпят над 1,5 млрд. лв., с които ще се подсигурят средства за добавките към пенсиите и ще остане 1 милиард, който ще покрие големия дефицит в ДОО, обясни Георги Георгиев от “Възраждане”.

Според него отнемането на следства от частните партиди в частните фондове не е противоконституционно.

Припомняме, че вчера министърът на финансите в оставка Асен Василев обвини ГЕРБ и ДПС в популизъм, който поставя на изпитание бюджета на Националния осигурителен институт. Той твърди, че ако се изплатят въпросните великденски добавки, няма да има пари за изплащане на предвидените в Закона за държавния бюджет увеличения на пенсиите по швейцарското правило.

Двете предложения ще се гледат още днес на заседание на социалната комисия, което означава, че още утре парламентът може да приеме една от тях наведнъж на първо и второ четене.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст