Митничар №1 се обяви за първата жертва на новата КОНПИ

митничар№1 петя банкова задържане

Аз съм първата жертва на новата КОНПИ (Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество), но няма да се предам, заяви пред БТА директорът на Агенция “Митници” Петя Банкова в коментар за акцията на ДАНС и КОНПИ в дома и офиса й днес.

Аз искам да спра контрабандата, която в момента пречи на цялата държава, заяви Петя Банкова. Тя коментира и появилата се информация, че действията на ДАНС и КОНПИ са свързани с контрабандните канали на Николай Николов-Паскал. Не го познавам, заяви Банкова и допусна, че е вероятно случващото се е свързано с политиката и с работата ѝ.

От изявление на адвоката й Аделина Натина стана известно, че е претърсен домът на Банкова и кабинетът ѝ. По думите й това е станало при акция по неотложност, като е образувано досъдебно производство. Прокуратурата все още не е уведомена за случващото се, твърди Натина. Извършват се претърсвания и изземвания и в кабинета на нейния заместник Людмил Маринов. Адвокат Натина не знае дали срещу Банкова ще бъде повдигнато обвинение, както и причините за действията на ДАНС и КОНПИ.

Адвокат Натина намекна, че случващото се има общо с това, че Банкова и Маринов са бивши служители на ДАНС и са имали опънати взаимоотношения с председателя на ДАНС Пламен Тончев.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст