“Параходство БМФ” иска самостоятелен контрол върху “Фотоволтаична централа-Ловеч”

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) контрол

„Параходство Български морски флот“ АД е уведомило Комисията за защита на конкуренцията за намерението си за придобиване на самостоятелен контрол върху „Фотоволтаична Централа-Ловеч“ ЕООД, обявиха от регулатора.

Кандидат-купувачът е част от групата на „Адванс Пропъртис“ ООД, която оперира в различни икономически сектори. Сред тях са фармацевтична дейност; търговско корабоплаване и влекачни услуги; пристанищни дейности; корабно снабдяване; наеми и управление на недвижими имоти; производство на електричество за вътрешни производствени нужди; производство на електрически превозни средства на батерии; добив на природни ресурси; маневриране и спедиторски услуги; ресторантьорство; уелнес и СПА услуги; застрахователно посредничество; дейност на спортен (футболен) клуб и организиране на спортни събития; рекламна дейност, консултантски и инженерни услуги и други.

„Адванс Пропъртис“ е собственост на братята Кирил и Георги Домусчиев.

„Фотоволтаична Централа-Ловеч“ е специализирано в изграждане, експлоатиране и опериране на фотоволтаични електрически централи за производство, покупко-продажба и търговия с електрическа енергия при свободно договорени цени. Eднoличeн coбcтвeниĸ нa ĸaпитaлa нa тази фирма e „БУЛ Инвест Груп 2009“. Тя пpитeжaвa и ΠФK “Лyдoгopeц”.

“Фoтoвoлтaичнa Цeнтpaлa-Лoвeч”, която e разположена в лoвeшĸия индycтpиaлeн пapĸ “Бaлĸaн”,

е c инcтaлиpaнa мoщнocт oт 106.2 мBт.

Искането от „Параходство Български морски флот“ е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение.

Всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

„Съобщението е изготвено от уведомителя, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка“, уточняват от регулатора.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст