ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пеевски допусна управление с Кирил Петков, хортували си добре

Пеевски

Явно подразнен от изказването на съпредседателя на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков от по-рано днес, Делян Пеевски даде второ изявление от кулоарите на парламента. Първият му коментар дойде в ранните часове, като тогава той отказа да прогнозира коалиции за следващо управление преди да види резултатите от предсрочните избори.

С Кирил съм работил много по-добре, по-лесно и по-често, отколкото с Борисов. Ние по-скоро сме в коалиция с него, отколкото с Борисов. Призовавам го Кирил да не влиза в тези дребни интриги. Борисов някак си е повече ангажиран, няма го постоянно в парламента, а Кирил е тук и по-често сме сядали заедно. Може след изборите да се случи така, че ние с Кирил да управляваме, а Борисов да е в опозиция. Кой е казал, че Борисов задължително трябва да управлява?”, попита иронично съпредседателят на ПГ на ДПС.

Попитан имал ли е среща с Кирил Петков за комисиите за “Турски поток” и “Лукойл”, Пеевски заяви, че разговор е имало – разбрали се били да подкрепят и двете неща. “Да дойде тук и да каже как не сме говорили. И е нормално да говорим. Ние говорим постоянно с тях“, подчерта депутатът от движението.

Според него този, който е тласнал държавата към нови избори е бил Христо Иванов. Причината, по думите му, била, че той не се чувствал лидер. ПП-ДБ трябвало да се събудят и да видят какво прави Иванов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст