ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ПП-ДБ иска комисия за “Турски поток”, но да не се смесва с “Лукойл”

ПП-ДБ

От “Продължаваме промяната – Демократична България” искат създаването на отделна комисия за “Лукойл“, но според тях не трябва да се смесва с темата за “Турски поток”. Коментарът дойде от кулоарите на парламента от депутата Венко Сабрутев, които дойде заедно със съпредседателя на коалицията Кирил Петков.

Ние ще подкрепим създаване на отделна комисия за “Лукойл”, но тези две теми не трябва да се смесват, за да не допускаме смиване на която и да е от двете теми. Ако г-н Борисов наистина не го е страх, нека да подкрепи създаването на комисия за “Турски поток”, отделна комисия, и председател от парламентарната група на ПП-ДБ, като ние пък ще подкрепим комисия за “Лукойл” и съответно председател от тяхната парламентарна група“, заяви Сабрутев.

Кирил Петков пък отрече да се е срещал с Делян Пеевски и да са се разбрали по въпроса, както председателят на ПГ на ДПС каза по-рано днес. Когато ставало дума за коалицията ГЕРБ- ДПС, човекът, с който можело да се говори, за да се взимат крайните решения, обикновено бил Пеевски, каза още той.

“Страхът вилнее в групата на ГЕРБ. Г-н Борисов подведе за пореден път българското общество, че това е българска тръба за Турски поток и българите могат да разчитат на нея. Вие можете да си отговорите дали българите могат да разчитат на нея, знаейки фактите, че именно неговото правителство отдаде 90% от капацитета на тръбата на руснаците. Това е все едно да си купите чисто нова кола и да я дадете на съседите”, обясни съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

Иначе Петков настоя в спешен порядък да се приемат съответните закони, за да се отпуши плащането по ПВУ. Според него ГЕРБ се притеснявали от закона за частния фалит, защото лобито на ЧСИ-та ги натискало.

Още утре да се вкарат в дневния ред правилата за Антикорупционната комисия; Законът за защита на лицата, които подават сигнали. Знам, че ГЕРБ се притесняват от този закон, но нека го приемем бързо. Третият закон, е законът за личния фалит. Четвъртото нещо е пътната карта за енергетиката. Тези четири неща, ако бъдат изпълнени в следващите четири седмица, България ще получи 1,2 млрд. лева. Тогава вече може да говорим за повишаване на пенсиите за постоянно и ще говорим, че бюджетът може да бъде изпълнен. Всичко друго е замазване на очите“, категоричен е Петков.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст