ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Правителството възложи на „Авионамс“ АД дейности, свързани с Ф-16

ф-16

Правителството възлага с решение на „Държавна консолидационна компания“ в качеството ѝ на орган, упражняващ правата на държавата в „Авионамс“ АД, да възложи на дъщерното си публично предприятие изпълнението на цели по изграждане на базови национални способности за поддръжка на изтребители F-16 блок 70.

Решението е във връзка с изпълнението на подписаното през 2019 година Рамково споразумение между Министерството на икономиката на България и Lockheed Martin Global за програма за индустриално сътрудничество за F-16 блок 70.

Правителството в оставка одобри и промени в Закона за движението по пътищата и ги внася в парламента.

Регламентират се зони в населени места, в рамките на които да важи ограничение на скоростта от 30 километра в час за всички превозни средства.

С цел изграждане на навици за безопасно управление е предложена възможността водачи, навършили 17-годишна възраст, да шофират с придружител.

Повишаването на ефективността при изпълнение на наложените наказания е адресирано с условие за извършване на преглед за техническа изправност, а именно да са заплатени глобите по влезли в сила наказателни постановления и фишове за нарушения.

На днешното си заседание кабинетът в оставка одобри промени в Наредбата за обществено осигуряване на самоосигуряващите се, за да я синхронизира с Кодекса за социално осигуряване. 

В него от 1 януари тази година се въведе задължение за осигуряване на лицата, които събират диворастящи гъби и плодове. 

В Наредбата те задължително се осигуряват изцяло за своя сметка за инвалидност поради общо заболяване, старост и смърт, върху месечен осигурителен доход в размер на половината от минималната работна заплата за страната.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст