ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Синдикатите ще протестират пред Министерския съвет

Синдикатите ще протестират пред Министерския съвет

Синдикатите ще протестират пред Министерския съвет. Протестът е организиран от Синдиката на административните служители “Подкрепа” и Федерацията на независимите синдикати от държавното управление и организации към КНСБ. Те настояват за запазване на предвидените размери на парите за увеличение на заплатите в различните структури на държавната администрация.

Съгласно публично обявените данни, от държавния бюджет са заделени 268 милиона лева, които се разпределят между ведомствата чрез постановление на правителството. Проектът на постановлението, подготвян в продължение на три месеца, беше разпратен за съгласуване до всички министерства. Целта му е да се преодолеят диспропорциите във възнагражденията в различните структури чрез определяне на нови размери на индивидуалните основни месечни възнаграждения. Увеличението варира от 215 лева за ниво изпълнител до 375 лева за ръководители. Сред структурите, които ще бъдат обхванати, са Агенцията за социално подпомагане, Националният осигурителен институт, Националната здравноосигурителна каса, и Националната агенция за приходите.

Председателят на Синдиката на административните служители “Подкрепа” Кремена Атанасова, изрази сериозни опасения, че първоначално предвидените средства за увеличение на заплатите за различните ведомства ще бъдат намалени. Тя посочи, цитирана от БНР, че законът за бюджета предвиждаше приемането на постановлението до 31 март и изрази загриженост, че синдикатите щели да бъдат излъгани, както се е случвало преди.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст