Suzuki обнови кросоувъра Vitara

Suzuki обнови кросоувъра Vitara

Suzuki Motor Corporation обнови кросоувъра Vitara, който в обновена версия ще се появи на европейския пазар през 2024 година.

Автомобилът получи нова предна броня с интегрирани дневни светлини, нова решетка и преработени фарове, които запазиха формата си, но получиха ново съдържание. Задната част на тялото не е променена.

Интериорът също е непроменен,

с изключение на нова мултимедия с 9-инчов сензорен екран и подобрени възможности, както и разширена гама от електронни асистенти за водача като стандарт.

При тази версия на Vitara не са направени никакви технически промени. Кросоувърът се предлага с 1.4-литров бензинов турбодвигател с мощност 129 конски сили, съчетан със стартер-генератор с мощност 14 конски сили и 48 волта и 6-степенна механична скоростна кутия. Автомобилът ще има и хибридно задвижване със 115 конски сили, базирано на 1.5-литров бензинов двигател и електродвигател с мощност 33 конски сили, комбиниран с 6-степенна роботизирана скоростна кутия.

Предлагат се версии както с предно, така и със задвижване на всички колела.

Обновената Suzuki Vitara ще бъде пусната в продажба през лятото.

Настоящото поколение кросоувър се произвежда от 2014 г. и сегашният рестайлинг беше вторият за него.

Централата на японската мултинационална корпорация, която е специализирана в производството на автомобили и мотоциклети, е в Хамамацу, Япония.

През 1939 г. се появяват първите прототипи на автомобили – с водно охлаждане, четири цилиндъра и 13 конски сили. Развитието на тези прототипи обаче е спряно от избухналата Втора световна война. През 50-те години обаче се възстановява заедон с производството на мотоциклети.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст