Главният секретар на МВР Живко Коцев излязъл в болнични?

Министерски съвет Живко Коцев

В общественото пространство се разшета слухът, че един от персонажите в появилите се напоследък фото-романи за живота на цигарените контрабандисти у нас, главният секретар на МВР Живко Коцев, е влязъл в болница. Твърди се, че след последната му изява съвместно с бившия премиер Николай Денков в Министерски съвет, Коцев се е почувствал зле.

Именно здравословните му проблеми наложили постъпването му в болница, а не опасението, че днес-утре Коцев щял да получи призовка да се яви в прокуратурата. Твърди се, че главният секретар на МВР вече е преодолял неудобството си да занимава обвинението с деликатните си познанства и скъпите си данайски дарове, защото е сторил това преди дни по собствено желание. За разлика от оставката си, подадена от него заради тежкия натиск от страна на Борислав Сарафов и вътрешният министър Калин Стоянов.

Въпреки това слуховете твърдят, че в прокуратурата го очаква неприятна изненада под формата на обвинение в рамките на разследването за корупция в митниците, което очевидно е продължение на споменатия от Коцев натиск. Както вече стана широко известно, в рамките на разследването Коцев вече е свидетелствал, че си е общувал с подведените под наказателна отговорност Марин и Стефан Димитрови само от лоялност към бившия МВР-шеф и настоящ депутат Бойко Рашков.

Признал също, че дори си гостували и си разменяли подаръци с Димитрови, очевидно прикривайки неприязънта си към тях в името на лоялността към Рашков. Коцев изтъкнал също, че използвал тези контакти, за да се опита да изкопчи информация от Димитрови и пудела им за контрабандните им схеми, както и къде държат парите от престъпната им дейност.

Това е обяснението и за появилите се снимки на Коцев със и без халат, и с пудел, доказващи всъщност професионализма на професионалист №1 в МВР в горещата и често непосилна оперативна работа не само в сауната, но въобще на терен.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст