Денят по диагонал – 9 април 2024 г.

служебният кабинет

Служебният кабинет се закле в присъствието на президента, вицепрезидента и 207 депутати

В присъствието на 207 депутати, на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова служебният кабинет начело с премиера Димитър Главчев положиха клетва в пленарната зала на Народното събрание.

Денков обеща плавен преход към новата власт, а Главчев – стабилност и обединение

Служебният премиер Димитър Главчев пое управлението от досегашния редовен министър-председател Николай Денков. Преди това Главчев и министрите му положиха клетва в Народното събрание.

За министър Людмила Петкова приоритети остават еврозоната, ОИСР и Шенген

Основните приоритети в работата на Министерството на финансите остават приемането ни в еврозоната, в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и постигането на пълноправно членство в Шенген. Това заяви служебният вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова по време на съвместния си брифинг с бившия министър Асен Василев при официалното ѝ встъпване в поста.

Отличници по AI в развиващите се пазари са в дневния ред на Уолстрийт

Някои от най-едрите играчи от Уолстрийт търсят следващата вълна от победители в сферата на изкуствения интелект (AI) извън Съединените щати и “Енвидиа”. Глобалната еуфория по интелигентните технологии доведе до трикратен ръст на пазарната оценка на “Енвидиа корп.” и до 50-процентен скок на ключовия щатски индекс на производителите на полупроводници за по-малко от година. И принуди инвеститорите да се насочат към развиващите се пазари за по-изгодни цени и по-голям избор на кандидати.

Главният секретар на МВР Живко Коцев излязъл в болнични?

В общественото пространство се разшета слухът, че един от персонажите в появилите се напоследък фото-романи за живота на цигарените контрабандисти у нас, главният секретар на МВР Живко Коцев, е влязъл в болница. Твърди се, че след последната му изява съвместно с бившия премиер Николай Денков в Министерски съвет, Коцев се е почувствал зле.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст