Денят по диагонал – 11 април 2024 г.

Служебното правителство

Служебното правителство започва подготовката за вота на 9 юни

Служебното правителство започва подготовката за европейските избори и за парламентарния вот, които ще се проведат заедно на 9 юни. “Честността на вота е без алтернатива, затова опитите за купуване на гласове и за опорочаване на изборите по какъвто и да е начин ще срещнат нашата категорична съпротива”, заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на първото заседание на кабинета му, който положи клетва на 9 април.

Кой  и защо топи мазнинките на фискалния резерв

Предизборното политическо противоборство стигна точката на кипене. Започна да се изпарява здравият разум, което прави претендентите за доверието на избирателите за посмешище. Те се надцакват с бюджетна щедрост, а после взаимно се обвиняват кой и защо топи мазнинките на фискалния резерв и неразумно харчи народната пара. Затворен кръг.

Какви ли ще бъдат резултатите от новата миграционна политика на Брюксел?

Европейският парламент одобри в сряда спорната нова миграционна политика на ЕС след осем години преговори. Голямата гордост на европейските институциите, че с 10-те законодателни текста за реформиране на политиката в областта на миграцията и убежището, за първи път ще бъде създадена задължителна система за разпределение на мигрантите, влизащи в Общността през пограничните европейски държави.

Болен адвокат отложи гледането на мярката на митничар №1

Болен адвокат отложи заседанието на съда, който трябваше да реши дали бившият началник на митниците Петя Банкова ще остане в ареста. Днес в съдебната зала съпругът на Банкова Деян Тенев заяви, че адвокат Аделина Натина е болна и представи болничен лист. Документът е с днешна дата и важи до 15 април.

Бойко Рашков запознал МВР-шефа Стоянов с баща и син Димитрови

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че също познава Марин и Стефан Димитрови, обвинени заедно с Петя Банкова за организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. “Всички ги познават. Познавам ги от министерството. Бойко Рашков запозна абсолютно всички с тях. Те бяха доста често в МВР. Предимно Стефан”, заяви Стоянов. Той подчерта, че по негово време двамата не са ходили във ведомството.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст