Кирил Петков предрече безпрецедентен ръст на купените гласове

регистрация ЦИК ДБ ПП Кирил Петков Христо Иванов, Оттеглени са предложенията за узаконяване постфактум на незаконни строежи

Съпредседателят на парламентарната група на “Продължаваме промяната-Демократична България” Кирил Петков предрече безпрецедентен ръст на купените гласове при предстоящите избори на 9 юни.

“Борисов и Пеевски умело правят маркетингов трик, при който слагат името на Георги Гвойздейков отпред, за да си реализират всички задачи за купен вот в абсолютно пълната координация – от вътрешния министър до главния секретар на МВР”, каза депутатът на брифинг в парламента.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че всички приветствали решението служебният транспортен министър Гвоздейков, който бе министър и в редовния кабинет “Денков”, да оглави щаба за вота, за да може да се проведат честни и демократични избори.

Петков припомни, че министърът е изключен от ПП. “Да оправдаят и да могат да замажат очите на хората през името на Гвоздейков, а изцяло да държат контрола в собствените си ръце. Според мен купеният вот ще бъде безпрецедентен на тези избори”, каза съпредседателят на ПП.

“Видяхте как изтичат свидетелски показания от прокуратурата – това е кална операция, която ще продължи в следващите два месеца. Но мисля, че българите са разумни хора и няма да се хванат на тези плоски и кални операции”, счита Петков.

Той коментира и решението на парламента да бъде дадена великденска добавка от 100 лева за пенсионерите с най-ниски пенсии. “2009 година средната пенсия е 288 лева, а в края на управлението на ГЕРБ стига до 382 лева – 2020 година. Всичко това за 11 години. 2023 година вече е 788 лева, а с увеличението за 2024 година става 833 лева. Това се нарича постоянно покачване на доходите на пенсионерите”, посочи Петков.

“Днес се даде предизборна добавка, която се даваше по времето на ГЕРБ – тези години на много ниски пенсии, само за да се замазват очите на пенсионерите. 1,5 млн. пенсионери дори не получават тази добавка. Защо предизборно, защо един път, защо не постоянно покачване на пенсиите, защо милион и половина пенсионери трябва да са по-зле от другите половин милион за тази добавка”, попита той.

“Само след няколко седмици ще имаме избори и хората ще могат да кажат дали искат тези пари, подхвърлени от джипката, или искат постоянно покачване на доходите”, отбеляза съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

Страната беше хвърлена към ненужни избори, без политическо обяснение за това, коментира и депутатът от ПП-ДБ Христо Иванов. “Веднага започна целенасочена медийна кампания срещу нас. Основният въпрос ще бъде искат ли хората страната да бъде управлявана по начина, по който виждат в момента, че се прави, или искат да се върнем към реформите. ПП-ДБ ще излезем с ясна формула в началото на предизборната кампания за това как си представяме управлението на страната”, допълни той.

“Ясно е, че се отстраняват всички, които не се ползват с доверието на Пеевски, и остават тези с неговото доверие, виждаме го в ДАНС“, категоричен е Иванов.

“Преди осем месеца информацията е излязла от белгийската прокуратура. Изведнъж точно сега изискват документите от властите у нас, МВР нахлува в офисите на Ананиев и се оказва, че компаниите дори не са вече на този адрес. Опитват се да показват сила, влизайки в партийни офиси. Нас не ни е страх“, каза Петков по повод претърсването на офиси на Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

“Заместникът в ДАНС, който е отстранен, е с абсолютно перфектна професионална история. Другият, който бе оставен – човекът, който направи фалшивия за мен сигнал, свързан с електронното гласуване. Той, който е работил в КПКОНПИ по специално дело – проверка на данните по темата „Магнитски“ на господин Делян Пеевски. Ще видите колко услуги ще се опитат да ни направят Пеевски и Борисов – от кални бригади до бухалки. Властта отива при хората“, отбеляза още той.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Ще успее ли ГЕРБ да състави правителство с първия мандат?

Подкаст