Издават автобиография на Навални през октомври

В неизлъчено интервю Алексей Навални критикува "корумпираните служители" в Лондон

Мемоарите на покойния руски политик Алексей Навални ще бъдат публикувани тази есен, съобщи „Гардиън“.

Руският опозиционен лидер и продемократичен активист започва да пише книгата си, озаглавена “Патриот”, малко след като е направен опит да бъде отровен през 2020 година. Завършва я преди смъртта си в затвора през 2024 година.

Неговата съпруга Юлия Навалная работи с редактори за издаването на книгата. Тя я определи като “свидетелство не само за живота на Алексей, но и за неговата непоколебима отдаденост на борбата срещу диктатурата – борба, за която той даде всичко, включително и живота си”.

Юлия Навалная добавя, че се надява читателите да “опознаят мъжа, когото е обичала дълбоко – човек – почтен и непоколебимо смел”.

Навалная обяснява, че сътрудници на съпруга й му предложили да напише мемоари. Първоначално политикът не искал да се заеме с писането на спомени, тъй като се чувствал твърде млад и твърдял, че тепърва му предстои още една половина живот. След това обаче решил да го направи.

“Изобщо не си представях, че Алексей ще напише биографията си така. Мислех си, че вече ще бъдем на около 80 години, той ще седи пред компютъра до отворения прозорец и ще пише. А аз ще се разхождам и ще мрънкам, че скоро ще дойдат внуците, а той се занимава с глупости”, написа Навалная в социалната мрежа “Х”.

Първият тираж на книгата, която ще излезе на 22 октомври, ще бъде в 500 000 екземпляра. Автобиографията ще бъде издадена на 11 езика, включително на руски. В нея Навални разказва за младостта си, семейството, политическата кариера, покушенията срещу него и близките му.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст