Пролетно изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили

Великденско изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили
Великденско изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили

На 12, 13 и 14 април в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе Пролетното изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили. Участие са заявили 65 изложителя – фирми и колекционери на минерали и фосили, творци със свои авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири.

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни, и разнообразни изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали – образци с изключителна класа от цял свят, от световно известни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Етиопия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Китай, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Доминиканската република.

Присъстват образци от легендарни находища: смарагд от древните мини на египетската царица Клеопатра и рядко срещани в природата минерали от древните мини за сребро, олово и мед в района на гр. Лаврио, Гърция. Два от експонираните минерали носят имената на географските райони, в които са открити за пръв път – атакамит и тиролит. Малахит от Централно-африканския меден пояс и нефрит от Русия, най-редкия и ценен гранат – демантоид е от Камчатка, султанит от провинция Мугла, високо в Анадолските планини на централна Турция.

Работното време на музея по време на изложението ще е от 10 до 19 часа, а входът – с билети от 2 лева.

Великденско изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст