TikTok със силен коз срещу Instagram

Напълно ново приложение, което ще копира основните функции на Instagram: споделянето на снимки и текстове.

Отдавна е всеизвестно, че между двете култови социални мрежи има огромно съперничество. И Instagram, и TikTok са готови, обаче, на всичко, за да надделеят над съперника си – дори и да копират неговите функции и новости. Например, през 2020-а Instagram лансира своите „reels” – едноминутни видеоклипчета, които са копие на формата за видеосподеляне на TikTok. TikTok, на свой ред, започна да позволява на своите потребители да споделят истории, досущ като тези в Instagram.

Затова не е чудно, че преди броени дни от TikTok съобщиха, че скоро ще лансират най-новата си апликация – TikTok Notes – за споделянето на изображения и текстове, подобно на Instagram.

По данни на Forbes, няколко потребители в TikTok вече са получили съобщение за предстоящото ново приложение, въпреки че до този момент все още няма официална дата за лансиране.

Интересно е как ще се развие ситуацията в Съединените американски щати, след като тамошните власти гласуват закон, целящ забраната на китайското приложение за американските граждани.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст