По Е-79 покрай Дупница проверяват за изхвърлени битови отпадъци

битови отпадъци

По Е-79 и други пътища покрай Дупница и околните села проверяват за изхвърлени отпадъци по предписание на регионалната екоинспекция, съобщава кореспондент на Българското национално радио.

На много места – включително покрай първокласния път, а дори и при подходи към АМ “Струма”, има изхвърлени дюшеци, тухли, бетон, битови отпадъци, керемиди, мебели, дивани и матраци. По пътя за жп гарата на село Дяково местните жители също са сигнализирали, че често се изхвърлят отпадъци.

От администрацията в Дупница напомнят, че само притежаващите регистрационен документ за събиране и транспортиране на отпадъци могат да извозват боклуците от строителни обекти.

Отпадъците, в резултат ремонтни дейности на домакинствата, могат да се извозват и от физически лица.

На регламентираните сметища цената на прием на строителните отпадъци е 9 лв. без ДДС на тон. Това може да стане всеки ден от 8:00 до 17:00 часа, уточняват още от община Дупница.

В община Кюстендил също са започнали засилване на контрола върху незаконното изхвърляне на боклуци. Там монтират фотокапани и устройства за видеозапис и вече в селата Търновлаг и Слокощица са установили няколко нарушители.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст