Три часа жители на несебърско село протестират заради разрушен път

несебърско село

Жителите на несебърското село Паницово протестираха в продължение на три часа – от 9 до 12 часа днес (13 април), излизайки на шосето и блокирайки пътя през Дюлинския проход.

Те са недоволни, че повече от 30 години тесният, двулентов път не е ремонтиран, предаде кореспондент на Българското национално радио.

Асфалтовата му настилка е почти напълно разрушена, а дупките по пътя са толкова много и толкова големи, че трудно могат да бъдат заобиколени и шофьорите редовно чупят колите си, обясни кметският наместник на село Паницово Пепа Кръстева. 

дупка, дупки, разрушен път, разрушен асфалт

От Агенция „Пътна инфраструктура“ твърдят, че от средата на май е планирано да започнат основен ремонт и разширение на планинския участък от пътя.

И директорът на областното пътно управление в Бургас – инж. Митко Порязов уверява, че има осигурени близо 84 млн. лева за първия етап от ремонтните дейности на пътя през Дюлинския проход.

Порязов е категоричен, че ремонтът няма да бъде отложен, въпреки силния скептицизъм у местните, които не вярват нито на АПИ, нито на инженера, тъй като са били лъгани години наред. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст