Външното министерство на Иран е привикало трима посланици на европейски държави

външното министерство на Иран

Министерството на външните работи на Иран е привикало в неделя (14 април) посланиците на Великобритания, Франция и Германия, предаде “Ройтерс”.

По неофициална информация те е трябвало да отговарят за “безотговорната си позиция” по отношение на ответните удари на Техеран срещу Израел.

Трите европейски страни осъдиха атаките на Иран срещу Израел, които продължиха пет часа и по информация на Техеран са били в знак на отмъщение срещу израелската бомбардировка на 1 април, насочена срещу иранското консулство в Сирия.

От външното министерство на Иран обвиниха трите страни в “двойни стандарти”, тъй като не били осъдили атаката на Израел срещу иранското консулство в Сирия, при която загинаха двама генерали.

„Военните действия на Иран срещу бази на ционисткия режим в Израел са в рамките на правото му на законна отбрана, предвидено в член 51 от Устава на ООН, и са в отговор на поредица от престъпления, включително неотдавнашното нападение срещу консулството ни в Сирия“, обясни представител на външното министерство в Техеран.

Очаква се по-късно днес (14 април) Г-7, групата, в която членуват и Франция, Германия и Обединеното кралство, да проведат видео разговор, за да обсъдят атаките на Иран срещу Израел.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст