След продължително преследване гръцката полиция залови телефонен измамник на границата

гръцката полиция, гърция

След продължително преследване гръцката полиция залови телефонен измамник на границата преди Свиленград. Заподозреният в престъплението е български гражданин, съобщи кореспондент на БНР в Гърция.

Докато бил в южната ни съседка, той измамил две възрастни жени, представяйки им се по телефона за лекар. Поискал им пари, за да може спешно да оперира техни роднини. Жените се подлъгали и му дали парите. По-късно, като разбрали, че са измамени, се обадили в полицията.

Тя лесно хванала следите на измамника, тъй като, след като взел парите и се качил в колата си, българинът не бил толкова предпазлив и бил засечен от улични камери. Така полицията го последвала по пътя му за България и успяла да го задържи, преди да премине граничния пункт. При ареста в него са намерени парите от измамата и златни бижута.

Мъжът е предаден на прокуратурата в Александруполис, като полицията ще продължи разследването. Смята се, че той е част от престъпна група и не е участвал сам в измамите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст