Според Петков конфликтите в Украйна, в Израел, Иран и хутите са обща ос

Петков, Кирил Петков

Конфликтите в Украйна, в Израел, Иран и хутите, които атакуват американски кораби, са обща ос на атака. Това обяви Кирил Петков, съпредседателят на “Продължаваме промяната” – “Демократична България” в интервю за “Нова телевизия”.

Според Петков целта е западните сили да бъдат максимално разсеяни и да се отслаби възможността да направят нормална връзка между тези събития.

Кирил Петков се позова на свой разговор по време на Световния икономически форум в Давос, който провел с високопоставен чиновник от Йемен. На въпрос защо хутите атакуват американски кораби, получил следния отговор:

„Какви хути, дойдоха от руска паравоенна структура, направиха кемпове, използвайки ирански оръжия, и започнаха да стрелят по американските кораби, използвайки нашия персонал”.

По отношение на последния скандал в МВР с уволнения главен секретар, Петков сподели, че е почти сигурен, че ако Живко Коцев не беше подал сигнал срещу и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов за това, че “осмото джудже” му е оказал натиск, компрометиращите снимки е нямало да излязат.

Петков добави, че и казусът със снимките с пудели и пачки също трябва да се провери. В същото време увери, че “Продължаваме промяната” ще дадат гръб на всеки, който е жертва на бухалката на действащата в момента прокуратура.

Петков коментира и че покрай пачките и кученцата, в държавата се замазва един огромен проблем, а той е, че един главен прокурор на европейска държава може да отиде при главния секретар и да му каже: „Ако не си подадеш оставката, ще те разследвам.“

По отношение на присъствието на депутата от ПП-ДБ Бойко Рашков на снимките с контрабандистите баща и син Димитрови, Кирил Петков обясни, че е говорил с бившия вътрешен министър в неговия кабинет и той му обяснил, че се е запознал с бащата Димитров по повод негови показания срещу Бойко Борисов.  

По темата за предстоящите избори на 9 юни Кирил Петков обяви, че ГЕРБ се опитват да спрат формацията да каже на хората няколко важни неща – а именно че благодарение на усилията на ПП-ДБ средната заплата в страната през последните три години се е увеличила от 1390 лв. на 2123 лв., както и на средната пенсия бележи ръст от 380 на 883 лева.

Петков призна, че “Продължаваме промяната” е направила много грешки през последните години, но те не се дължали на корист или страх. Ето защо бе категоричен, че ПП-ДБ не са предали своите избиратели.

Кирил Петков подчерта, че ако на предстоящите избори 1 милион българи дадат своя глас за ПП-ДБ, то тогава те ще са достатъчно силни, за да накарат ГЕРБ и ДПС да се съобразят с тях.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст