БЕХ смени ръководствата на няколко компании в енергетиката

БЕХ, Български енергиен холдинг

Българският енергиен холдинг (БЕХ) направи смени в ръководствата на “Мини Марица Изток”, Националната електрическа компания, в съвета на директорите на “АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” и на оператора на газовата връзка с Гърция. 

С решение на холдинга за изпълнителен директор на “Мини Марица-изток” е назначен Тодор Тодоров, който е заемал длъжността от 2009 до 2011 година и през януари 2022 г.  

В Съвета на директорите на НЕК влиза Деян Иванов, бивш сътрудник в парламентарната комисия по енергетика. Приета е и оставката на Свилен Спасов като член на Съвета на директорите на “АЕЦ Козлодуй – Нови мощности” ЕАД. Мястото му заема Георги Добрев, който е с дългогодишен опит в областта на енергетиката. 

Промяна е гласувана и в Надзорния съвет на “АЙ СИ ДЖИ БИ” АД – на мястото на Момчил Ванов като член на Надзорния съвет влиза Румяна Петрова. Нейният професионален път също е в областта на енергетиката, като е заемала длъжности в Дирекция “Правна” в “Булгаргаз” ЕАД – главен юрисконсулт, заместник-директор на дирекция и директор на дирекция. 

Предстои свикване на общо събрание на акционерите на “АЙ СИ ДЖИ БИ” АД за вземане на решение. Промените влизат в сила от деня на вписване на решенията в Търговския регистър към Агенцията по вписвани до провеждане на нови конкурсни процедури, посочват от Българския енергиен холдинг. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст