Бойко Борисов пита ПП: Кой ви накара да съборите правителството?

Бойко Борисов обеща да направи всичко възможно, за да има машинно гласуване

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с членове и симпатизанти на партията в столичния район „Подуяне”.

На срещата присъстваха бившият кмет на София Йорданка Фандъкова, Владислав Горанов, Тома Биков, Георги Георгиев, Мирослав Боршош.

Лидерът на ГЕРБ изрази възмущението си от факта, че „има общински съветници, които пият, карат и се бият, а от партията им проповядват нов морал”. Той разкри, че днес е изживял културен шок. 

„Имахме комфорта да управляваме еднолично, но не защото сме окупирали властта, а защото ни избираха. Другите само говореха, но не вършеха никаква работа. Ние защитавахме българския национален интерес. България беше регионалния лидер на Балканите и това бе признато от всички”, припомни Борисов. Той добави, че всички важни срещи са се провеждали в България и попита: „Не ви ли прави впечатление в каква изолация сме сега? Сега сякаш промиха мозъците на нашите съграждани”, не спести упрека си Борисов.

Лидерът на ГЕРБ увери, че няма да се отстъпи от подкрепата за Украйна срещу агресора Русия. “Казал съм го от първия ден на войната. Ген. Запрянов е от ГЕРБ и му вярвам”, разясни Борисов. 

“Не съм настоявал Калин да стане министър на вътрешните работи. Ние нямаме никакво касателство към шефовете на ГДБОП, на полицията, те са назначавани в последните 3 години”, отбеляза той.

„Хората видяха какво се случи с „Лукойл” и как безхаберно развалиха правителството, което отвън изглеждаше добре, но аз отвътре го крепях. Няма смисъл да се обиждаме или мразим. Просто ги попитайте: Какво направи Борисов? Защо го направихте? Кой ви накара да съборите правителството? Ние без ДПС няма как да направим всички тези регулатори, които според Конституцията трябва да се изберат със 160 гласа.

Трябваше да си изберем регулаторите и да продължим да управляваме. Сега не виждам как ще се съберем заедно”, обясни Бойко Борисов,

обвинявайки доскорошните си партньори в управлението “Продължаваме промяната” за развалянето на т.нар сглобка.

„Умишлено се работеше двата електората да се мразят. Те си мислят, че като минат тези два месеца – било каквото било. Сега си мислят, че като говорят така, ще постигнат успех срещу нас – напротив”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Ще водим позитивна кампания. Знаем как да привлечем инвестиции, подчерта той. “Въпросът вече е не само да вкараме хора в комисиите, а експерти, които трябва да преработват законите. И това правителство е доминирано от ПП”, посочи той. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст