Димитър Главчев сменя външния министър, предлага Даниел Митов за поста

Димитър Главчев, служебен премиер, служебно правителство, служебен кабинет

Служебният премиер Димитър Главчев предлага на президента Румен Радев промяна в състава на правителството, съобщава информационната служба на Министерския съвет. 

Главчев иска да бъде освободен служебният министър на външните работи Стефан Димитров и на негово място да бъде назначен Даниел Митов.

Като мотиви за смяната Главчев посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно партийно събрание настоя за смяна на министъра на външните работи.

“В служебното правителство ГЕРБ подкрепя само министъра на отбраната Атанас Запрянов”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове на партията и симпатизанти от столичния квартал „Подуяне“. 

“За генерал Запрянов бях сигурен, че няма да мръдне от НАТО – всичките позиции – подкрепа за Украйна, както и днеска на Кримската платформа, фантастично се представи генерал Запрянов. За разлика от външния министър. ГЕРБ носи отговорност за министъра на отбраната. За външния министър ние не носим никаква отговорност. И ако Главчев не го смени, няма да има никаква подкрепа. Защото той променя доктрината, която имаха Външно министерство, Министерство на отбраната и нашата партия”, обяви той.

“Ако служебният премиер Главчев не се съобрази с тази препоръка, „ще направя да се съобрази впоследствие“, предупреди Борисов. Като допълни, че е предлагал в служебния кабинет Мария Габриел и Асен Василев да запазят постовете си.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст