Калин Стоянов и германският вътрешен министър ще посетят ГКПП “Капитан Андреево”

Калин Стоянов и германският вътрешен министър ще посетят ГКПП "Капитан Андреево" трафик

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов и германският федерален министър на вътрешните работи и родината Нанси Фезер ще посетят граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) “Капитан Андреево”.

На място Стоянов ще запознае германския си колега с работата на граничните власти на пункта и с дейността на Тристранния център за полицейско и митническо сътрудничество.

В края на февруари изпълнителният директор на Европейската агенция за гранична и брегова охрана (“Фронтекс”) Ханс Лейтенс също посети ГКПП “Капитан Андреево”, припомня БТА. Тогава стана ясно, че между 500 и 600 служители на “Фронтекс” ще бъдат изпратени в България за подсилване на охраната на границата срещу мигрантския натиск.

На 8 април Европейската комисия отчете положителни резултати от оказаната от Европейския съюз (ЕС) подкрепа за охраната на външните граници на България и Румъния. Отбелязан бе напредък при връщането на мигрантите без право на престой в ЕС, подобрени бяха процедурите за предоставяне на убежище, чувствително бе подобрено противодействието на каналджиите, заяви Оливие Ониди, зам.-директор на дирекцията на ЕК по въпросите на Шенген и вътрешната сигурност в ЕС, който говори пред евродепутатите от комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

През март започна съвместната операция на “Фронтекс” и Главна дирекция “Гранична полиция” по утрояване на граничните служители на ЕС по българо-турската граница.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст