Оправдаха прокурор за няколко патрона в повече

При липсата на елементарни мерки срещу съдебната корупция какво чудно магистрат да бъде оправдан по мижаво обвинение?! Бившият апелативен прокурор на Варна Владимир Чавдаров е оправдан на първа инстанция по делото за притежание на голям брой боеприпаси без разрешително за тях. Патроните бяха открити в дома му, след което се заговори че става въпрос за поръчкова акция като част от схема за отстраняването му от поста.

Така Чавдаров се оказа подсъдим за това, че при наличие на издадени две валидни разрешителни за съхранение, носене и употреба на общо 10 огнестрелни оръжия – карабини и пистолети с 240 броя боеприпаси разследващите намерили в дома му общо 575 патрона. Разследването започна обаче по далеч по-сериозен сигнал на бившия кмет на Варна Иван Портних – за поискан му от апелативния прокурор подкуп в особено големи размери, а именно 200 хил. евро.

Според защитата на Чавдаров Портних обаче се предоверил на случайно срещнат на улицата човек, когото дори не разпознал. Та този непознат казал на кмета, че Владимир Чавдаров иска 200 хил. евро, за да “оправи” разследването по обвинението, повдигнато на градоначалника за тежкото замърсяване на Варненското езеро с над 3 млн. куб. м. фекални води през 2019 – 2021 г. В крайна сметка за подкуп доказателства не бяха събрани, но пък Чавдаров стана подсъдим за “няколко патрона в повече”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст