Владислав Панев напуска “Зелено движение”, вероятно ще е кандидат за депутат от ПП-ДБ

Владислав Панев, "Зелено движение"

Според мен, зелените политики никога не са били толкова застъпени от страна на правителството. Данните показват, че намалението на производството на енергия от въглища за първото тримесечие на 2024 спрямо същия период за 2019 г. е 51%. Аз съм представител на „Зелено движение“ и ще бъда такъв до края на това Народно събрание. Това каза пред БНТ заместник-председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Владислав Панев. Той е и съпредседател на „Зелено движение“, които на 15-ти април обявиха, че напускат ПП-ДБ и ще се явят на парламентарните избори самостоятелно.

“Единствената алтернатива е ПП-ДБ, ще подкрепя коалицията за националните и европейските избори”, добави той, като уточни, че най-вероятно ще е кандидат за народен представител на предстоящите избори. 

По думите му е повече от очевидно, че кабинетът е под силното влияние на Борисов и Пеевски. Смяната в земеделието той обясни с това, че именно това е “един от най-финансираните от Европа отрасли с изключително голяма корупционна зависимост”. Рокадата във Външно министерство, според Панев, се дължи на това, че Бойко Борисов цели да има ясна и пълна информация какво се случва между МВнР и нашите партньори.

“Даниел Митов е един от символите на ГЕРБ”, припомни Владислав Панев. 

Конституционните промени той обясни така: „Целяхме с промените да има баланс, президентът да няма пълната власт, да няма неограничена възможност да назначава определени премиери и министри. Радев на практика отказва да приеме правомощията си, да налага вето, когато се налага, на предложенията в Министерски съвет“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст