Денят по диагонал – 16 април 2024 г.

Кирил Вътев

Главчев предлага Кирил Вътев да бъде освободен като земеделски министър

Служебният премиер Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов.

Корупцията в България през 2023 година бележи най-високото си ниво за последните две десетилетия

Корупцията в България през 2023 година бележи най-високото си ниво за последните две десетилетия. Това показват данните от традиционния доклад на Центъра за изследване на демокрацията, озаглавен “Завладяната държава: В търсене на антикорупционни резултати“. През 2023 година административната корупция в България достигна трети връх за последните две десетилетия, като при 30% от гражданите и една четвърт от компаниите има засилен корупционен натиск и повишено лично участие в корупция, се казва в анализа.

Я, оцеляването на световния дневен ред било в ръцете на българския външен министър!

Като гледаме какъв вой и бой предизвиква избора на външен министър, човек би помислил, че България е геополитическа свръхсила. Или поне сив кардинал и майстор на тихата дипломация, който владее изкуството на скритите коалиции и задкулисното пренареждане на световния дневен ред.

Раните от нашенската приватизация продължават да кървят…

Раните от нашенската приватизация, не завехват вече трето десетилетие. Както „БАНКЕРЪ“ е писал нееднократно, набегът на родилите се за една нощ „бизнесмени“ не спира да напомня за себе си. И както още преди година в публикацията си „Приватизатор № 1 в Благоевград обрече на разруха всичките си хотели“ ние акцентирахме върху факта, че безогледното раздаване на държавната собственост на неподходящи хора, трудно би довело до положителен резултат.

МВФ порица Вашингтон за разходите и набъбващия дълг

Международният валутен фонд (МВФ) отправи неприсъща директна критика към финансовите стратези на съединените щати за огромните разходи и балонообразно раздуващия се дълг в публикуваната на 16 април годишна оценка на Световната икономическа перспектива.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст