Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка

Кирил Вътев, министър на земеделието, опростяването на износа

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка,

са потвърдили за БНР от Министерския съвет. 

Вътев беше един от четиримата министри на редовното правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, които запазиха постовете си и в служебния кабинет. 

Пребиваването му в министерството на земеделието до момента е свързано с редица законодателни инициативи, които браншовите организации очакват отдавна, но и с редица недоволства, протести и искане за отстраняването му от поста.  

Кирил Вътев аргументира оставането си в агроведомството с желание да довърши започнатата работа. Въпреки това само 8 дни след официалното назначаване на служебния кабинет той подаде оставка. 

Все още няма посочени мотиви.

Министър-председателят Димитър Главчев предлага персоналният състав на служебния кабинет да бъде променен, като земеделският министър Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и длъжността да заеме Георги Тахов.

В предложението си до президента Румен Радев премиерът Главчев посочва като мотиви за смяната несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст