Няма информация партньорски служби да са искали смени в Агенция “Митници”, заяви финансовият министър

Няма информация партньорски служби да са искали смени в Агенция "Митници", заяви финансовият министър

В Министерството на финансите няма постъпила официална информация партньорски служби да са изисквали промяна в ръководството на Агенция “Митници”, както и не са регистрирани официални посещения в сградата на министерството. Това заяви служебният министър на финансите Людмила Петкова на изслушването си във Временната парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция “Митници” и евентуалната роля на Асен Василев в тях.

Комисията изслуша Петкова и продължава с изслушване на председателя на Държавната агенция “Национална сигурност” Пламен Тончев. На заседанието присъстват досегашният финансов министър Асен Василев, съпредседателят и заместник председателят на ПГ на “Продължаваме промяната-Демократична България” Атанас Атанасов и Мирослав Иванов, предаде БТА.

Петкова посочи, че в сградата на финансовото ведомство е имало посещения на ниво посланици от различни държави, но няма документирани теми на срещите, както и на тях са не са присъствали експерти и директори от министерството, а само политическия кабинет.

Министърката е изискала същата информация от Агенция “Митници”, откъдето, по думите ѝ, също потвърждават, че не е постъпвала информация от партньорски служби за промени в администрацията и на провеждани срещи такива искания не са били поставяни. Петкова добави, че в Агенцията ежедневно постъпва оперативна информация от партньорски служби, свързана с разузнаването и разследването на нарушения и престъпления, съгласно компетентността на митническата администрация.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст