Само една формация е подала документи в ЦИК за участие във вота 2 в 1

ЦИК Централна избирателна комисия пресконференция местни избори 2023 Камелия Нейкова Росица Матева

До момента само една политическа формация – партия

Българско национално обединение, е подала документи за регистрация в ЦИК за участие в предстоящите избори,

съобщиха от комисията.

Централната избирателна комисия има пълното съдействие на служебния кабинет по въпросите, свързани с организацията и подготовката на предстоящите избори две в едно на 9 юни. Това е уверил служебният премиер Димитър Главчев на първа среща с ЦИК, обяви председателят на комисията Камелия Нейкова.

“Уточнихме някои въпроси, свързани с отговорностите на министрите, които с решение на Министерския съвет от миналата седмица са определени да отговарят за различни дейности като част от изборния процес”, каза тя.

Координатор е транспортният министър Георги Гвоздейков. 

“Бяха министрите на финансите, на външните работи, на регионалното развитие, на електронното управление, на транспорта, заместник- министър на вътрешните работи. Срещата беше много ползотворна. Обсъдихме доста въпроси, включително и предложението на Централната избирателна комисия администрацията на Министерски съвет да обмисли възможността да бъдат закупени параваните са гласуване, централизирано, от Министерски съвет, за цялата страна”, допълни заместник-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева.

Матева каза още, че от печатницата на БНБ е получена информация, че вече разполага с допълнителна машина, с която ще се осигурят ролките за хартията за машинно гласуване, съгласно изискванията на производителя. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст