Андрей Цеков: Няма да пестим истината, но искаме да покажем на хората, че отвъд тресавището има красиви зелени поляни (част 2)

Андрей Цеков

Служебният кабинет на Главчев е ясно изразена политическа власт на ГЕРБ/ДПС, която дори не се старае да се маскира

Когато през 2019 и 202 г. ГЕРБ са раздавали огромните аванси по два договора на обща стойност 3,2 млрд. лв. за строежа на автомагистрала „Хемус“, не е имало нито подробни устройствени планове, нито отчуждения, нито проекти. Трасето за част от магистралата не е било уточнено даже. Да се сключат договори при тези обстоятелства е крайно нелогично. Но са разпределени цели 1,1 млрд. лв. аванси. А това вече е и изключително необичайно. В световната практика строителните аванси са около 10% от стойността на договора. В случая с „Хемус“ авансите са 35%. В резултат имаме облагодетелстване, при бездействие на разследващи органи и бранша като цяло.

Това заяви във видео интервю за СТУДИО БАНКЕРЪ депутатът от ПП-ДБ Андрей Цеков, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството.

Още от интервюто:

Какви са особеностите на „политическата метла“, с която си служи кабинетът на Главчев?

Каква е професионалната истина за изграждането на автомагистрала „Хемус“?

Ще се регенерира ли моделът „Хемус“ в пътното строителство?

Ще има ли отлив на гласове от ПП-ДБ след оттеглянето на „Зелено движение“ от коалицията?

Вижте първата част на интервюто с Андрей Цеков

Вижте други събеседници в СТУДИО БАНКЕРЪ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст