ГЕРБ-СДС в СОС иска изключване на Благовест Георгиев от транспортната комисия

Благовест Георгиев, ППДБСС, общински съветник, СОС

“Групата на общинските съветници от ГЕРБ-СДС внася доклад за изключването от Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност към СОС на избягалия от местопроизшествие и карал пил Благовест Георгиев от групата на ПП-ДБ-СС. Призоваваме и общинските съветници от другите политически групи да се включат като съвносители на доклада”.

Това се казва в позиция на общинските съветници от ГЕРБ-СДС.

“На негово място да бъде избран нов член, тъй като смятаме, че поведението на Георгиев е в разрез с целите и насочеността на комисията и би могло да урони доверието на гражданите към нейната дейност, пише още в своя Фейсбук профил председателят на групата на ГЕРБ-СДС в Столичен общински съвет Антон Хекимян.

„Оглушително мълчание от страна на общинските съветници на „промяната“ и „спасителите“ на София по темата с

избягалия Благовест Георгиев, който отказа да даде проба за алкохол и наркотици след причинена от него катастрофа.

Освен медийни акции, призиви за оставки и клетви за морал и ценности – трябва да има и действия, колеги управляващи. Иначе сме в ситуацията „Не ме гледай какво правя, слушай ме какво говоря“, пише още общинският съветник Хекимян и добавя:

„Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение. До този момент от името на Благовест Георгиев не сме чули дори извинение към обществото. Ясно е, че групата на ППДБСС е разколебана и е приела за по-лесно да потули случая, което е равносилно на защита на извършителя.“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст