Израел взе решение за своя отговор на удара на Иран

израелска армия израелски сили военни войници газа споразумение преговори стоп удар отговор кайро хамас

Израелските отбранителни сили са решили как да отговорят на иранската атака, съобщи The Jerusalem Post, позовавайки се на свои източници. Според тях обаче израелските военни още не са решили датата на ответния удар, тъй като това изисква известна подготовка.

Както отбелязва The Jerusalem Post, Израел се опитва да сведе до минимум негативните последици от ответен удар, за да предотврати ескалацията в региона. Междувременно решението за ответна атака може да се промени на етапа на подготовка за нея, казват събеседниците на вестника.

Източниците не уточняват какъв удар ще бъде нанесен.

Jerusalem Post пише, че са възможни удари по ядрени съоръжения или атаки с дронове и балистични ракети. Обмислят се и санкции срещу Корпуса на гвардейците на ислямската революция на Иран или кибератака.

Иранската атака беше предизвикана от израелския удар срещу иранското консулство в Дамаск

на 1 април. В резултат бяха убити иранските генерали Мохамад Реза Захеди и Мохамад Хади Хаджа Рахими, както и петима офицери от Корпуса на гвардейците на ислямската революция. В отговор на 14 април Иран атакува израелска територия със стотици дронове и ракети, преобладаващата част от които бяха свалени.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст