Служебните министри Людмила Петкова и Виолета Коритарова ще бъдат изслушани в НС

Людмила Петкова

По време на днешното пленарно заседание депутатите ще изслушат служебния заместник министър-председател и министър на финансите Людмила Петкова и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова за изпълнението на Инвестиционната програма за общински проекти по държавния бюджет за 2024 година.

Изслушването е по искане на лидера на БСП Корнелия Нинова, заместник-председателя ѝ Георги Свиленски и народния представител Борислав Гуцанов.

Предвижда се парламентът да гласува на второ четене законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г., внесен от Министерски съвет на 2 април тази година.

В проектопрограмата за работа на Народното събрание са също така доклад за състоянието на отбраната и Въоръжените сили на Република България през 2023 г., както и проект на решение за приемане на Програма за инвестиции в отбраната до 2032 г.

Очаква се народните представители да обсъдят на второ четене и законопроект за насърчаване на научните изследвания и иновациите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст