Пеевски призова президента да подпише указа за освобождаването на външния министър

Пеевски

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски призова от кулоарите на парламента президента Румен Радев веднага да подпише указа за освобождаването на външния министър Стефан Димитров.

Припомняме, че Главчев предложи на държавния глава външен министър да стане настоящият депутат и заместник-председател на ГЕРБ Даниел Митов. Това се случи около три часа след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска въпросната рокада. Днес той определи като “абсолютно съвпадение” смяната на външния министър в служебния кабинет.

Така е преценил премиерът, това е пълно негово право. Не може България да стои без външен министър. Президентът трябва веднага да подпише указа. Не разбирам забавянето. Ние на практика нямаме външен министър. Щом премиерът е решил, значи Даниел Митов трябва да бъде външен министър. Съставът на зам.-министрите също не е попълнен”, коментира Пеевски.

По думите му Народното събрание може да оказва пълен контрол на служебния кабинет през залата, през комисиите и през всички правомощия, които имат депутатите според новите промени в Конституцията.

Всичко, което сме гласували, сме го направили заедно. Колегите да не се отричат от тези 9 месеца. Направихме хубави неща. Те не трябва да се срамуват от това. В условията на кампания да се отричат. Утре да не вземат да седят в някои скутове”, каза съпредседателят на ДПС в отговор на въпрос, съжалява ли за промените в Конституцията по отношение на служебните кабинети.

Пеевски посочи, че никога не се е срещал със земеделския министър Кирил Вътев и никога не е заставал зад кандидатурата му.

Вчера стана ясно, че Главчев предлага още една персонална смяна в състава на служебния кабинет – Кирил Вътев да бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст