Президентът на Италия е на двудневно посещение у нас

Президентът на Италия е на двудневно посещение у нас

Президентът на Италия Серджо Матарела е на двудневно официално посещение у нас на 17 и 18 април по покана на президента Румен Радев.

Във фокуса на разговорите ще бъдат развитието на двустранните отношения в областта на икономиката, отбраната, подобряването на регионалната транспортна свързаност, науката, културата и образованието, както и сътрудничеството в рамките на Европейския съюз и НАТО.

Серджо Матарела ще бъде посрещнат с официална церемония от своя домакин Румен Радев и съпругата му Десислава Радева от 15:45 часа на площад „Св. Александър Невски“. Президентът на Италианската република ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.

На „Дондуков“ 2 държавните глави на двете държави ще проведат среща „на четири очи“, след която ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации. В 17:35 часа Радев и Матарела ще направят съвместни изявления за медиите в Гербовата зала.

На 18 април президентите ще посетят учебния полигон „Ново село“, където ще бъдат посрещнати с почетен караул от състава на Многонационалната бойна група. Радев и Матарела ще се запознаят с мисията и дейността на формированието, на което през октомври 2022 година Италия пое ролята на рамкова държава. При посещението ще бъде изложен статичен показ на въоръжение и техника и двамата президенти ще проведат срещи с българския и италианския контингент.

По повод посещението на Серджо Матарела от Столичната община обявиха временна организация на движението в София на 17 април.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст