Разпитват експрофесионалиста №1 в МВР Живко Коцев

Министерски съвет Живко Коцев

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев вече е в сградата на Антикорупционната комисия, където е призован на разпит в рамките на разследването за контрабанда в Агенция “Митници”. Коцев е пристигнал заедно с адвокатите си Илиян Василев и Даниела Доковска, като е влязъл през заден ход. На този етап не е ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение или само ще даде показания по случая.

Както е известно, Живко Коцев подаде оставка като главен секретар на МВР ден след акцията на ДАНС и антикорупционната комисия в Агенция “Митници”. Ден по-късно Коцев оттегли оставката си и в присъствието на все още премиера в този ден Николай Денков обяви, че я е поддал под натиск.

Информация от прокуратурата сочи, че Коцев доброволно е поискал да бъде защитен свидетел по разследването, по което са задържани бившият шеф на митниците и баща и син Димитрови. Пред комисията, която беше създадена в парламента по повод скандала в митниците, шефът на ДАНС Пламен Тончев информира, че познанството на Живко Коцев с тях е от времето, когато той е ръководил Областната дирекция на МВР в София област, а най-чести са били контактите им, когато е бил главен секретар на МВР.

Коцев беше освободен от поста си с указ на президента Румен Радев миналата седмица по искане на служебното правителство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст