United Airlines със загуба поради проблеми с Boeing 737 MAX 9

Юнайтед Еърлайнс United Airlines

Авиокомпанията United Airlines отчете нетна загуба през първото тримесечие на годината в размер на 124 млн. долара. Това е със 70 млн. долара по-малко от началото на 2023 година.

От United Airlines заявиха, че са щели да реализират печалба през това тримесечие, ако не е бил инцидентът с Boeing 737 MAX 9 на Alaska Airlines в началото на януари. След това Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) забрани всички полети на самолета за няколко седмици. Както отбелязват от United, престоят на самолетите и отмяната на стотици полети са довели до загуба от 200 милиона долара за авиокомпанията.

United Airlines е най-големият оператор на самолети Boeing 737 MAX 9

във флота си, които не са изпълнявали полети от три седмици.

„Юнайтед Еърлайнс“ е с централен офис в Уилис Тауър, Чикаго, Илинойс. Компанията оперира голяма домашна и международна маршрутна мрежа, включваща малки и големи градове на шест континента. 

Това е третата най-голяма авиолиния в света по размер на флота и броя обслужвани маршрути.

Тя е учредител на алианса – Star Alliance, най-големият авиационен алианс в света, включващ 28 авиолинии. Регионалните услуги се предоставят от независими авиопревозвачи под бранда United Express.

United Airlines разполага с осем хъба, най-големият от които е в О’Хеър по отношение на броя превозвани пътници.

По-рано Alaska Airlines съобщи, че е получила 160 милиона долара от Boeing през първото тримесечие като компенсация за пропуснати ползи.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст