Борисов вече не иска смяна на външния министър

Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че вече не иска смяна на външния министър. Коментарът му дойде пред медиите от Тутракан. Именно след негово изказване, в което препоръча на служебния премиер Димитър Главчев да смени Стефан Димитров, се стигна до предложение на поста да застане зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Борисов подчерта, че не е предлагал Митов за външен министър, но му е казал да приеме предложението. Обясни също така, че не се меси в работата на служебния кабинет и че вече няма ангажимент към това правителство.

Изобщо не ме интересува кой ще е външен министър. Срам е за “Продължаваме промяната – Демократична България”, че не подкрепят Митов. Та той е от тях. Той дойде в ГЕРБ, за да може да бъде мост между партиите. Защо президентът Радев не попита защо остават министри Гвоздейков, Вътев и Цоков. Изведнъж се интересува от външната политика и министъра, който си е техен”, каза гневно Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново настоя държавният глава Румен Радев да понесе отговорността както в сегашната ситуация, така и за всички други провали през последните три години.

Президентът явно си мисли, че имаме къса памет. Аз помня ярките политически лица в кабинетите на Радев. Цялото БСП се изсипваше в неговото служебно правителство и той казваше, че е политическо неутрално. Ние безпаметна нация ли сме“, коментира той във връзка с изказване на президента, че не може заместник-председател на партия да бъде министър.

По думите на Борисов при евентуална конституционна криза отговорност ще носят тези, които са направили промените в основния закон и посочи Христо Иванов и Делян Пеевски.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че не вижда как ще подкрепи повече нещо, предложено от ПП-ДБ, защото по думите му, всичко било провал – съдебната реформа, Конституцията, както и всички преговори за служебно правителство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст