Денят по диагонал – 18 април 2024 г.

Депутатите решиха да не заседават по време на предизборната кампания

Депутатите решиха да не заседават по време на предизборната кампания

Депутатите решиха да не заседават по време на предизборната кампания. Те приеха на второ второ четене промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Според измененията за времето от откриването на предизборна кампания за вота за народни представители до свикване на новоизбрания парламент да няма да се провеждат редовни пленарни заседания и заседания на комисиите. В този случай сроковете по този правилник спират да текат, с изключение на сроковете за писмени отговори в парламентарния контрол.

Острата позиция на Митов за Русия ли предизвика атаките срещу назначението му

Една искана рокада от служебния премиер Димитър Главчев, само седмица след като седна на стола, разбуни духовете на една позатихнала тема. Външно министерство отново се оказа в центъра на събитията като твърдо държавният глава Румен Радев и опозицията се противопоставиха на желана смяна.

Бойко Борисов и за цар да те предложи, бягай!

След броени дни служебно премиерстване, Димитър Главчев вече е като в небрано лозе и сигурно горчиво съжалява, че се е захванал да играе по свирката на Бойко Борисов. Колкото и от ГЕРБ да твърдят, че това не е тяхно правителство, то си е тяхно отвсякъде. Още повече, че всички чухме и видяхме как партийният вожд издава заповеди на служебния премиер. Главчев дори се хвана да сменя по нощите външния министър, защото Борисов му намери кусури за има няма три дни на поста.

Присъединяването към еврозоната вероятно ще се случи по-късно през 2025 година, заяви Димитър Радев

Присъединяването към еврозоната по-късно през 2025 година е възможен и на този етап по-вероятен сценарии. Това заяви управителят на Българската народна банка Димитър Радев в интервю за БТА във Вашингтон, където се провеждат традиционните пролетни срещи на Световната банка и Международния валутен фонд.

Петя Банкова и Стефан Димитров остават зад решетките

Бившият директор на Агенция “Митници” Петя Банкова и Стефан Димитров, обвиняеми за участие в престъпна група за контрабанда, пране на пари и длъжностни престъпления остават за постоянно в ареста. Това е решението на тричленния състав на Апелативен съд – София, с което бе потвърдено определението на Софийския градски съд. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст