Според Пеевски президентът е длъжен да подпише указите за смяната на министрите

Пеевски

Съгласно Конституцията Румен Радев е длъжен да подпише указите за новите предложения на Димитър Главчев за министър на земеделието и министър на външните работи. Това заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски от кулоарите на парламента.

Румен Радев все още не е подписал указите за назначаване на нов служебен министър на външните работи и на нов служебен министър на земеделието и храните.

Нека държавните мъже да бъдат на висотата на доверието на хората и да спрат с тези игрички – “няма да подпиша за министрите”, другите – “ще махнем шефа на парламента”. Няма да има министри, няма да има премиер, няма да има шеф на парламента, утре може да няма и президент“, коментира Пеевски.

По думите му вече сме в предизборна кампания и всички трябва да се съобразят с Конституцията. “Президентът да се съобрази с Конституцията, Министерският съвет да се съобрази с Конституцията и ние да се съобразяваме с Конституцията. Трябва да бъдем отговорни към хората. Това е една игра, която ще я платят хората“, добави още той.

Пеевски е на мнение, че ако Даниел Митов заеме поста служебен външен министър ще запази равноотдалеченост от партиите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст